Nieuw Traject CoderDojo Sint-Laureins vanaf februari 2020: Micro:bit

Vanaf februari 2020 hebben we een nieuw traject bij CoderDojo Sint-Laureins! Lees er hier alles over:

Nieuw traject beschikbaar:

Micro:Bit:

Vanaf februari 2020 hebben we bij VZW Makerslab De Shack, met steun van CoderDojo Belgium een 10-tal Micro:Bit bordjes beschikbaar. Bovendien hebben we ook een hele hoop sensoren, en een heuse robot ter beschikking! Je kan je dus naar hartelust komen uitleven met de nieuwe Micro:Bits. Maar wat is dat nu precies, een Micro:Bit? Wel…

De BBC liet onlangs een bordje ontwerpen om het ter beschikking te stellen aan alle lagere-schoolkinderen in de Verenigd Koninkrijk. De Micro:Bit is een kleine computer die speciaal ontwikkeld is voor kinderen om te leren programmeren en de mogelijkheden van elektronica te ontdekken… Als je naar de voorkant kijkt zie je 2 knoppen, A en B, die je zelf kunt programmeren om te doen wat jij wilt. Er zit ook een LED matrix op waarop je tekst en afbeeldingen kan laten verschijnen. Op het bordje zelf zitten nog een aantal sensoren, zoals een kompas, een gyroscoop en een temperatuursensor. Maar daar stopt het niet! Want via de connectoren kan je nog véél meer dingen aansluiten! LED’s, sensoren, en nog zoveel meer! De mogelijkheden zijn eindeloos!

Het programmeren van de Micro:Bit is even makkelijk als Scratch! Je programmeert door middel van blokjes, of via code (tekst) voor de gevorderden. Micro:Bit is daarom dé ideale opstap naar zijn grote broer, Arduino.

Voorafgaande kennis van Scratch is een MUST als je Micro:Bit wil komen leren! 

Voor wie:

Voorafgaande kennis van Scratch is wel noodzakelijk. Ben je een absolute beginner, dan kies je beter nog even voor het traject ‘Scratch’.

Benieuwd hoe dit allemaal in z’n werk gaat? Schrijf je dan snel in voor de volgende CoderDojo en kies als traject: ‘Micro:Bit’!

Meer informatie over CoderDojo bij De Shack kan je hier vinden!

Nog even ter herinnering:

Onze CoderDojo’s vinden plaats: Elke 2e zaterdag van de maand tussen 14u en 16u 30 in de lokalen van VZW Makerslab De Shack in Sint-Laureins.

Heb je een eigen laptop of tablet? Breng deze zeker mee! Onze eigen voorraad aan PC’s en laptops is eerder beperkt!

Zoals altijd kan er tijdens de Dojo’s en pauze een drankje en/of kleine versnapering worden genuttigd. Deze kan je aan zeer voordelige prijzen in onze bar kopen. Er zijn ook drankkaarten (10 + 1 gratis) te koop aan 15€. Eigen drank & eten meebrengen is niet toegestaan.

Inschrijven voor de CoderDojo is verplicht! Wacht niet te lang, want het aantal plaatsjes is beperkt!

Tot binnenkort super Dojo Ninja’s!

Team De Shack

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *