Aanpassingen CoderDojo Sint-Laureins vanaf mei 2019

We hebben enkele belangrijke, maar vooral ook enkele leuke wijzigingen aangebracht aan onze CoderDojo’s in Sint-Laureins. Je leest er hier alles over!

Nieuw traject beschikbaar!

Vanaf mei kunnen diegene onder jullie die al wat meer gevorderd zijn met Scratch, aan de slag met een nieuw traject:

HTML / CSS:

HTML (HyperText Markup Language):

Jullie kunnen vanaf nu ook leren om zelf websites te bouwen. Bovendien is het een leuke stap vooruit, want je zal meteen leren om zelf je eerste ‘echte’ code te schrijven. Want HTML is een code die je zelf kan schrijven, doch zeer basis en best wel gemakkelijk. Dus de ideale springplank naar meer!

CSS (Cascading Style Sheets):

HTML is de basis van elke website. Het zegt waar tekst, afbeeldingen en andere zaken staan op je website. HTML is als het ware de lijm die alles samenbrengt op een webpagina. Om echter te bepalen hoe alles er zal uitzien, welke kleur alles heeft enzovoort, daarvoor hebben we dan weer een andere soort ‘taal’ nodig, namelijk CSS.

Voor wie:

Voorafgaande kennis van webpagina’s maken is zeker niet noodzakelijk. Maar we verwachten wel dat je reeds enkele basis ‘skills’ onder de knie hebt wat programmeren betreft. Ben je een absolute beginner, dan kies je beter nog even voor het traject ‘Scratch’.

Benieuwd hoe dit allemaal in z’n werk gaat? Schrijf je dan snel in voor de volgende CoderDojo en kies als traject: ‘HTML/CSS’.

Meer informatie over CoderDojo bij De Shack kan je hier vinden!

Aanpassing van het begin- en einduur:

Omdat we nog maar net opgestart zijn in januari, was het ook voor ons wat zoeken naar een leuke en goede manier om onze CoderDojo’s te organiseren. Al snel bleek dat de duurtijd van de Dojo’s voor velen onder jullie best wel lang was. Té lang eigenlijk om voldoende concentratie te behouden. Daarom hebben we beslist om vanaf mei 2019 de Dojo’s in te korten naar volgend programma:

Startuur: 14u00

Pauze: tussen 15u00 en 15u30

Einduur: 16u30

In totaal zal elke Dojo dus nog 2,5 uur duren. Tijdens de pauzes proberen we afhankelijk van het weer & mogelijkheden een extra activiteit te organiseren die losstaat van de Dojo zelf.

Zoals altijd kan er tijdens de Dojo’s en pauze een drankje en/of kleine versnapering worden genuttigd. Deze kan je aan zeer voordelige prijzen in onze bar kopen. Er zijn ook drankkaarten (10 + 1 gratis) te koop aan 15€. Eigen drank & eten meebrengen is niet toegestaan.

Tot binnenkort super Dojo Ninja’s!

Team De Shack

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *