Kom jij ons ook bezoeken op de Dag Van De Wetenschap 2018?

Zonder wetenschap sta je in je blootje! Snel even douchen, een koffietje drinken, de kinderen met de auto naar school brengen, je e-mails lezen … Dat wordt lastig zonder wetenschap. Tijdens De Dag van de Wetenschap op zondag 25 november 2018 ontdek je hoe wetenschap en technologie je dagelijks leven bepalen.

Enthousiaste wetenschappers uit tal van bedrijven, universiteiten, hogescholen, musea, doe-centra, sterrenwachten en onderzoeksinstellingen bewijzen het je graag aan de hand van verrassende demonstraties, boeiende verhalen én leuke experimenten. Want niet alleen is alles wetenschap, iedereen is ook wetenschapper. Zeker op de Dag van de Wetenschap!

De Dag van de Wetenschap is een initiatief van de Vlaamse overheid, die van de Dag van de Wetenschap een jaarlijks terugkerend gebeuren maakt. De Dag van de Wetenschap wordt gecoördineerd door Technopolis en georganiseerd in samenwerking met de associaties van de Vlaamse universiteiten en hogescholen, wetenschappelijke instellingen en verenigingen, musea, bedrijven en federaties.

Wat kan je doen bij De Shack:

[LEREN SOLDEREN] Bouw je eigen signaalzoeker, een morsesleutel of luister naar elektriciteit. Je eigen hoofdtelefoon (oortjes) meebrengen indien mogelijk.

[WORKSHOP UPCYCLING] Maak een bloem uit plastic, karton en hout. Kleef de blaadjes rond je bloem en met enkele druppels nectar lok je de vlinders.

[LEER PROGRAMMEREN] Altijd al gedroomd van zelf je eigen computerspel programmeren? Dat kan! Voor kinderen vanaf 7 jaar.

[ARDUINO] Kom kennis maken met de wereld van Arduino, de veelzijdige microcontrollers die je zelf kan aansturen.

[SDR DONGLE] Wist je dat je met een simpele USB-stick onder andere weersatellieten, vliegtuig en scheepsdata kan ontvangen of gewoon luisteren naar alle soorten radiosignalen in de lucht.

[RETRO SPELCONSOLES] Speel spelletjes met de andere bezoekers op oude en nieuwe(re) spelconsoles. Van Nintendo NES/SNES tot WII & Playstation.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *